Kako Marketing podržan od AI preuzima korisničko iskustvo – Moderan Marketing

Brzina tehnoloških promena i konstantan rast Veštačke inteligencije (AI) unose drastične promene u poslovanje i sve više dominiraju njima.

Roboti AI su u konstantnoj trci sa ljudskim marketarima kako da najbolje isplaniraju i sprovedu digitalnu marketing strategiju.

Postavlja se pitanje – Kako određujemo svoje poslovne ciljeve ako uzimamo u obzir sve nove faktore koji utiču na poslovanje?

Pitanje nije kako se definiše samo opšta poslovna strategija već i pojedinačni delovi kao prodaja, proizvodnja, transport itd

Ko su Marketing roboti?

To je osnovno pitanje u sadašnjosti jer se moramo upoznati sa principima, metodima i njihovim praktičnim delovanjem.

Marketing roboti se definišu kao višenamenski manipulanti koji su automatski i programirani. Status robota imaju jer su prisutni i mehanika i inteligencija.

Marketing roboti se razlikuju od klasičnih jer nisu samo prosta zamena za obavljanje raznih radnji već korišćenjem inteligencije analiziraju radnje, modifikuju i usavršavaju ih.

Efekti Marketinga podržanog od AI

Ulazak AI na polje marketing delovanja, predstavlja veliki ‚skok unapred‘ ali i u nepoznato.

Ono drastično i suštinski menja sve marketing operacije. A u krajnjem koraku utiče na novu percepciju brenda i time menja celokupnu percepciju brendova.

AI i Potrošač

Istraživanja su pokazala da je korisnička podrška postala stalna, u realnom vremenu, efikasna, personalizovana, i konzistentna.

Operacije korisničke podrške putem AI su postale mnogo bolje u domenu preporuka, predviđanja i automatizacije.

Većina operacija je podignuta na viši nivo i sami potrošači očekuju uslugu na najvišem mogućem nivou.

Postignute i dostignute su nove granice u korisničkoj podršci i to se mora uvek imati na umu!

AI i budućnost Marketinga

AI je definitivno tehnologija 21. veka i ona dovodi do toga da se nastoje pružiti što personalizovanije usluge.

A pri tome poslovni procesi ne smeju da postanu takvi da deluju suviše automatizovani već pri njihovom izvođenja mora da postoji doza empatije.

Sve ovo dovodi do toga da se celokupan proces Marketinga i Prodaje drastično ubrzava. I rutinski, svakodnevni zadaci će biti izvršavani putem Marketing robota, podržanih od strane AI.

A na ljudskim marketarima je da u potpunosti razumeju problem, postave logički ispravne pretpostavke i prepuste mašinama da odrade ceo proces uz pažljivi ljudski nadzor nad celokupnim procesom.

Postavi komentar