Kako će Machine Learning promeniti stanje Digitalnog marketinga – Moderan Marketing

Kao što SEO, Programatik promocija i druga tehnološka rešenja menjaju određene delove marketing industrije, tako ML menja ceo proces, od toga kako rešavamo jednostavne zadatke pa do toga kako pristupamo velikim, složenim zadacima i pričamo priču o svom brendu.

Prvo, treba naglasiti razliku – Machine Learning nije isto što i Veštačka inteligencija.

Jeste njen deo, prvi korak, ali umesto želje da se takmiči i nadmaši ljudski intelekt, ML nastoji da optimizuje određene procese, poput rešavanja problema.

ML je samo napredan alat, ali alat koji može da promeni sve jer pitanje je kojom brzinom može da radi i koju kompleksnost problema da podnese.

Podaci su osnova ML i upravo u tom domenu nastaje interakcija sa digitalnim marketingom.

Od konstantnog priliva podataka, marketari znaju kako da iskoriste i upotrebe ML a na osnovu kvaliteta podataka, zavisi i kvalitet marketing procesa.

Možda većina marketara ne shvata ali ML je u bazičnoj formi već u upotrebi godinama, a to je ništa u odnosu na ono šta dolazi.

ML se tokom vremena razvijao i od ispravki u pisanju, polako je došao do nivoa na kojem je danas a prave rezultate će iskazati u budućnosti.

Sada se koristi od sprečavanja online prevara do povezivanja sa NLP , a razvoj aplikacija koje brendovi u potpunosti koriste tj. njihove sve mogućnosti, tek sledi.

Brendovi već koriste ML da bi dobili uvid u ponašanje potrošača i automatizovali i optimizovali procese.

ML podatke smešta podatke u kontekst i izvlači korisne, primenjive informacije.

Razvoj ML daje uvid u ponašanje potrošača i šta će im sve i kad biti potrebno.

Primer upotrebe u marketingu je – ne samo da odabere najbolji naslov za tekst, već izabere i kanale komunikacije na kojima taj tekst treba raspodeliti.

Takođe, prisutan je i nelinearan proces gde ML odabira način i ton kojim se brend obraća potrošačima i postiže najbolje rezultate.

Dugoročni cilj je da se kreira efikasniji sadržaj! I dalje sadržaj kreiran od ljudi ali sadržaj koji gađa u željeni cilj.

Mora se napomenuti da mašine ne planiraju nikakvu zaveru i da preuzmu vlast. Već nastoje da čovek iskoristi sve njihove potencijale.

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s