Smrt starog SEO – Moderan Marketing

Stari SEO je mrtav!

Šta je stari SEO? Stari SEO je vođen jednostavnim taktičkim trikovima poput poklapanja sa ključnim rečima, sa tačnim izrazima i neumornim fokusom na tačnu ključnu reč.

Stari SEO marketari su pisali za pretraživače. Pokušavajući da pretpostave i možda pogode šta pretraživači preferiraju i bolje rangiraju. Šta to algoritam favorizuje.

Stari SEO je generisao sajtove koji su u najboljem slučaju teški za navigaciju i korišćenje, a u najgorem slučaju teški uopšte za razumevanje.

Na svu sreću, može se reći da je stari SEO u poslednjih nekoliko godina u samrtnom ropcu i na zemlji, potučen. A sada se može ustvrditi da je umro!

Šta je ubilo stari SEO?

Poslednji ekser u mrtvačkom sanduku za stari SEO je veštačka inteligencija (AI).

Kako su se pretraživači poput Google i Bing sve više prilagođavali veštačkoj inteligenciji, tako je se indeksiranje i rangiranje stranica promenilo. Moderni pretraživači, zasnovani na AI, sada koriste NLP kako bi rangirali sajtove i dali što bolje odgovore na upite.

Kako je AI ubio stari SEO? Machine learning je poput malog deteta koji vremenom kroz igru upoznaje i uči obrasce ponašanja. Na osnovu čega to pretraživači uče kako da iskoriste sve prednosti veštačke inteligencije? Odgovor je – na osnovu relevantnog i kvalitetnog sadržaja koji je temelj novog algoritma.

Tako, pretraživači kada rangiraju nisu vođeni samo ključnim rečima, inbound linkovima i ponašanjem potrošača već uzimaju u obzir i prirodni jezički proces (NLP) koji se koristi pri pretraživanju.

Google NLP softver detaljno i precizno analizira stranicu po govoru, polu, tagovima, vremenima, preferencijama itd Takođe, analizira osećanja i sentimente i određuje šta je to prirodni govor.

Sa ovim novinama, Google zna da razlikuje pravi od apsurdnog upita i da da relevantan sadržaj. Zbog toga, nakon analize, relevantan sadržaj dolazi do izražaja.

Šta da se radi sa smrću starog SEO?

Vremena u kojima je glavno pitanje – da li da pišem za pretraživače? je prošlo.

Umesto toga, treba da:

– Pišete za ljude.

– Pišete normalnim, svakodnevnim jezikom.

– Pišete na nivou kvaliteta tekstova koji imaju sajtovi u Vašoj industriji tj. privrednoj grani.

– Pišite stranice fokusirane na temu a ne na ključne reči.

– Pišite sadržaj koji bi ste voleli da čitate a da ga Vi ne pišete.

AI raste li raste i godišnje sazreva 10x u odnosu na prethodnu godinu.

Pišite za ljude jer Google čita kao što ljudi čitaju.

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s