Pretraživanje glasom menja pravila igre – Moderan Marketing

Nedavno sam gledao prilog na TV kako Mark Zekenberg u svom domu testira FB virtuelnog asistenta i daje komande kućnim aparatima.

Zna se da se imena poput Alexa, Siri, Cortana, sve češće čuju u digitalnom svetu, a to je jer pretraživanje glasom cvet li cveta.

Po stručnjacima, u moderanom marketingu, pitanje nije da li ste svoje digitalne kampanje prilagodili virtuelnim aistentima već kako virtuelni asistenti utiču na kampanje dolaznih (inbound) poziva?

Korisnici svoje stare kućne telefone sve više zamenjuje smarfonovima, koji dominiraju, i time sa rastom pretraživanja glasom, korisnicima je u mnogome olakšano da direktno zovu brend i stupe u interakciju.

Sa rastom Google Home i Amazon Echo, brendovi će primetiti sve više i više dolaznih poziva.

Dok će desktop korisnici tražiti broj telefon npr. Prodavnica cipela, dotle će pomoću VA iz smartfonova, korisnici tražiti – zovi prodavnicu cveća blizu mene. I time će značajno brže stupiti u kontakt i dobiti tražene informacije.

Ali tu se javlja problem – Kako identifikovati ko poziva?

Zbog potencijalne velike mase poziva, nastoji se identifikovati ko i odakle zove.

Potrošači stupaju u interakciju sa brendom preko više kanala – TV, internet, radio itd i zbog dominantne upotreba smartfonova, Google je uveo i primenio mobile first indeks.

Tehnologija praćenja poziva daje jasan uvid ko zove, odakle zove, kako je stupio u interakciju sa brendom, putem kojih ključnih reči je našao traženi termin.

Iz gore navedenih razloga, potrebno je investirati u tehnologiju praćenja poziva jer se njom dobijaju odgovori na pitanja i mnoge nejasnoće eliminišu.

U moderano vreme, postoji mnogo načina na koji brendovi dosežu do kupaca, ali pitanje je kako kupci sami odluče da stupe u interakciju sa brendom.

Šta ih nagoni na to? Kako dolaze to traženog termina? Sa koje distance pretražuju? Itd

Sa razvojem tehnologije razvio se sistem praćenja poziva, i svaka firma sa modernim marketingom bi trebala da ima i koristi takav sistem.

A analitika bi dala odgovore na mnoge nepoznanice.

Pa bi onda firma i brend mogli da adaptiraju svoj marketing u skladu sa preferencijama potrošača.

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s